Et bosted for udviklingshæmmede er godt for alle parter

Et bosted for udviklingshæmmede er godt for alle parter

Alle forældre kender til det der med, at de elsker deres børn meget højt, og at de vil gøre alt for dem. Hvis man er forældre til et udviklingshæmmet barn, kender man også til mange af de udfordringer man kan møde i løbet af en dag, når et voksent menneske som er udviklingshæmmet, bor hjemme ved mor og far. Lige som alle andre unge mennesker, så får udviklingshæmmede også brug for at flytte hjemmefra på et tidspunkt i deres liv. Selvom udviklingshæmmede er mentalt bagud, bliver de meget mere selvstændige med alderen, og ligesom alle andre forældre, så har forældre til udviklingshæmmede også svært ved at give ansvar fra sig, og lade børnene styre deres liv selv.

Der findes et fantastisk bosted for udviklingshæmmede i Mariager. Det er et bosted der ligger tæt på Viborg og Randers, og er et godt hjem for voksne udviklingshæmmede som trænger til at flytte hjemmefra.

Find et godt bosted for udviklingshæmmede

Hvis man finder et rigtig godt bosted til sit barn, sørger man for at barnet/ den voksne udviklingshæmmede finder et sted at bo som han eller hun kan føle er sit eget sted, samtidig med at han eller hun kan få den hjælp som er nødvendig til lige netop denne person. Det kan give meget mere ro på en familie, og på forholdet imellem børn og voksne, når barnet flytter hjemmefra. Der er rigtig mange familier som gerne vil skrive under på, at det har styrket båndet imellem dem, at lade barnet flytte ud og begynde at få mere kontrol over sit eget liv.

Som forældre er der heller ingen skam i, at have behov for at få lidt fri fra sit barn engang imellem. Det kan være rigtig godt for alle parter, når den ene flytter hjemmefra, og det kan bære rigtig meget positivt med sig at få lov at få lidt mere overskud til sit eget liv, både som barn men også som forældre.

Et bosted for udviklingshæmmede er vigtigt for trivslen

En udviklingshæmmet har bare bedre mulighed for at udvikle sig, og lære sig selv meget bedre at kende, hvis de får mulighed for at komme et sted hvor der er ansat uddannet og professionelt personale til at hjælpe den udviklingshæmmede. Det er vigtigt at man får lov til at udvikle sig, både bogligt og kreativt, når man er udviklingshæmmet. Man kan rykke sig rigtig meget personligt, hvis man for lov at lære sig selv meget bedre at kende, både i forhold til ens egen tilstand men også hvordan man fungerer bedst, om man er kreativ eller om man er boglig anlagt. Det er godt for alle, at arbejde på at lære sig selv bedre at kende, og derfor er det også godt for en udviklingshæmmet, at få lov at komme et sted hvor dette netop er i fokus, og hvor der er fokus på trivsel og selvstændighed og hvordan man kan lære at begå sig til trods for den tilstand man er i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *