Få råd til et sommerhus

Få råd til et sommerhus

Der er mange, der går med en drøm om at have deres eget sommerhus. Et fristed, hvor de kan tage hen og bare være helt sig selv og slappe af. En mulighed for at flygte fra hverdagen. Nogle bruger deres sommerhus hver weekend, andre bruger det kun i ferierne. Nogle vælger at leje deres sommerhus ud i store perioder af året, andre vil have deres sommerhus helt for sig selv. Når du køber sommerhus, er det helt op til dig, hvordan du gerne vil bruge det. Vi har lavet guiden her for at hjælpe dig til at få råd til det sommerhus, som du drømmer om.

Det er de færreste, der har råd til at købe et sommerhus kontant. Derfor er det første, du skal gøre derfor at gå i banken og finde ud af, om du har mulighed for at få et lån til et sommerhus. Det varierer selvfølgelig meget efter, hvor meget du tjener, og hvor mange penge du har sparet op. Hvis du ikke kan låne så mange penge, kan det være en god ide at vente og spare nogle flere penge op selv. Du kan for eksempel sætte et år af, hvor du skærer lidt ned på dit forbrug for at kunne spare nogle penge op. Det kan ende med at give rigtig meget.

Køb sommerhus med det samme

Hvis du ikke kan vente med at købe sommerhus, til du har sparet flere penge op, har du flere forskellige muligheder. Du kan for eksempel vælge at se på alternative lånemuligheder. Det kan være ved at spørge venner og familie, om du kan låne penge af dem. Det kan gøre, at du får råd til det sommerhus, du drømmer om. Du kan også overveje at tage et forbrugslån, hvis du har fundet lige præcis det sommerhus, som du altid har drømt om.

Hvis du ikke står med et konkret sommerhus på hånden, men bare gerne vil realisere drømmen nu, kan du også vælge at se på, om dine krav til et sommerhus er for høje. Jo bedre beliggenhed, jo dyrere bliver sommerhuset selvfølgelig. Det gælder både i forhold til, hvor i landet det ligger. Det gælder også i forhold til, hvor god en udsigt der er fra sommerhuset. Hvis udsigten er det vigtigste, kan det være, at du kan finde et hus i et billigere område. Hvis området er det vigtigste, kan det være en ide at gå på kompromis med udsigten.

Mindre sommerhus kan gøre køb muligt

Et andet parameter, du kan se på, hvis du ikke kan låne så mange penge, som du havde regnet med, er, hvor stort et sommerhus du har brug for. Når du er på sommerferie, behøver dine børn for eksempel ikke at have hvert deres værelse. Et sommerhus er en ferie, og en ferie skal netop være anderledes end hverdagen. Ved at vælge et sommerhus med to soveværelser frem for tre, kan du derfor nemmere finde et billigere sommerhus, som du har råd til for de penge, som du kan låne enten i banken, af venner og familie eller som et forbrugslån.

Du kan læse mere om køb af sommer hus ved BRF Kredit her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *