Passer du på dine vinterdæk?

Passer du på dine vinterdæk?

Når det er forbi med sne og frost, er det tid til at skifte vinterdæk på bilen. Dine vinterdæk skal af og dine sommerdæk skal monteres. Men det store spørgsmål er nu, hvad skal der ske med dine vinterdæk? Hvordan opbevarer du dem bedst, så de er klar til endnu en vintersæson?

Har du plads i din garage, kan du selv opbevarer dem. Husk at dæk helst skal opbevarer køligt, tørt og mørkt. På den måde kan du stoppe dækkenes aldring mest muligt.

Eller med andre ord, det er ikke godt for vinterdæk, at du opbevarer vinterdækkene i fx et varmt haveskur eller loft.

Husk at checke dine vinterdæk

Har du fælge på vinterdækkene, er det bedst at bevarer dem stablet fx på et dækstativ eller hængende. Har du vinterdæk uden fælge, skal de helst opbevares stående. Her er det en god ide, hvis du engang imellem drejer dækkene, så de ikke får flade punkter.

Inden du gemmer vinterdækkene væk, er det også en god ide at checke hjulene for dækskader samt rengøre og tørre dem grundigt.

Endelig skal du checke mønsterdybden. Loven sige, at vinterdækkene SKAL være mindst 1,6 mm, men det er en god ide allerede at skifte dine vinterdæk, hvis mønsterdybden er under 3 mm. Dette anbefales bl.a. af FDM.

Lad dækcenteret opbevare dine vinterdæk

Du kan også vælge, at lade et dækcenter opbevare dine vinterdæk. Hos fx Super Dæk Service bliver dækkene opbevaret ved den rette temperatur og beskyttet mod solens skadelige UV-stråler. De tilbyder også rengøring af fælgene samt kontrol af dæk og fælge for fejl og slitages.

Læs mere om vinterdæk hos Super Dæk Service http://sds.dk/privat/daek/vinterdaek/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *