Træning med håndvægte

Træning med håndvægte

Håndværke er tit og ofte en del af træningen, hvad end man træner i fitnesscentret eller derhjemme. Ved at træne i fitnesscentret har man et enormt stort udvalg af dem, så man selv kan vælge hvilken slags, det skal være og hvor mange kilo, den skal veje. På denne måde har du også en langt større mulighed for at opgradere til flere kilo, når du har trænet i noget tid. Dette er derfor optimalt, hvis man ønsker en træning, der gradvis bliver hårdere og hårdere. Dog er det ikke alle mennesker, der har tiden eller pengene til at gå i fitness flere gang om ugen. Derfor kan man også sagtens investere i nogle håndvægte og så klare træningen hjemmefra – når man har tid og lyst.

Køb håndvægte her.

Vælg den rigtige håndvægt for dig

Det kræver ikke ret meget mere end at få indkøbt et par håndvægte, når man ønsker at begynde at træne derhjemme. Man kan efterhånden købe håndvægte i adskillelige butikker – både online og i de fysiske butikker. Man kan vælge mellem en masse forskellige slags, alt efter hvad man har det bedst med. Man kan f.eks. købe to håndvægte med 1-5 kg. Der er dog også mulighed for at købe et ”skelet”, hvor du her kan påføre vægtskiver, så du gradvist kan få mere og mere vægt på, når du træner derhjemme. Det handler derfor blot om at udforske markedet og finde ud af, hvile slags vægte, du har det bedst med at benytte.

Brug håndvægtene til din almindelige træning

Hvis kan har indkøbt vægtene til brug derhjemme, er det faktisk tit enormt nemt at tilføje dem til din træning. Man kan selvfølgelig sagtens bruge dem til øvelser som bænkpres, brystpres, skulderpres, osv., som tit er forbundet med styrketræning. I disse tilfælde er det vigtigt, at man har nogle vægte, hvor der er mulighed for at få mere vægt på, så det i længden ikke bliver for nemt og kedeligt at udføre øvelserne. Arbejder man med nogle af de styrketræningsøvelser, der er nævnt overfor, kan det i manges tilfælde være en god idé også at investere i nogle styrketræningshandsker. Med sådan en slags handsker mindsker man unødvendige smerter, så man kan fokusere på træningen.

Dog kan håndvægte også blot bruges som en ekstra vægt til dine øvelser, du normalt laver. Det er tit sådan, at hvis man træner regelmæssigt, kan de samme øvelser i længden godt blive for lette, og man kan komme til at mangle udfordring under træningen. Derfor er et par gode håndvægte et godt tillæg til din almindelige træning.

De kan tilføjes til de fleste af de øvelserne, du normalt ville lave, f.eks. squats. Når du så laver squats, kan du tage vægtene med ud i strakte arme. På denne måde træner du også samtidigt dine overarme, og derudover kan den ekstra vægt også være god til at stabilisere ryggen under træningen. Vægtene kan også bruges til mavebøjninger, lunges eller hvilke andre øvelser, du ville lave. Vægtene er derfor et god supplement til hjemmetræningen, hvis man ønsker lidt ekstra udfordring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *