Waldorfsalat – den lækre, søde og friske salat

Waldorfsalat – den lækre, søde og friske salat

Du har sikkert undret dig over denne ret. Den er sød, indeholder frugter, men er alligevel ikke helt dessertagtig. Det er nu heller ikke en dessert, men derimod er det rent faktisk tilbehør til en middag, som sidestilles med andre salatblandinger. Denne anderledes salat er ekstra sød, da den indeholder forskellige, lækre frugter og i de fleste tilfælde også sukker.

Hvad er waldorfsalat og hvilke ingredienser skal der bruges?

Du ser typisk retten til buffeten ved store fester. Mange vælger dog flere forskellige slags tilbehør til den store buffet, så der er noget for enhver smag. Waldorfsalat består oftest af bladselleri, vindruer, æbler, valnødder og creme fraiche, som giver salaten en dejlig, cremet konsistens. Man tilsætter for det meste også salt og sukker. Salten fremhæver smagene, og får retten til at virke mere let. Sukkeret er med til at gøre retten dejlig sød.

Hvor stammer opskriften på waldorfsalat fra?

Opskriften er faktisk en meget gammel kending. Den kan dateres helt tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor den blev opfundet af Oscar Tschirky på Hotel Waldorf i New York, USA – deraf kommer navnet på retten også.

Dengang var retten dog lidt mere simpel. Den bestod den gang af rodselleri, æble og mayonnaise dressing. Retten var dengang sammensat på baggrund af, at den skulle smage godt og samtidig være meget nem og hurtig at bikse sammen. Der er derfor sket en del med retten siden dengang, hvor vi nu har videreudviklet smagene og tilsat flere lækre ingredienser.

Du kan tilsætte de frugter i salaten, som du finder lækre

Mange kan godt lide at eksperimentere med retten og putte forskellige ingredienser i. Du kan sagtens tilsætte forskellige typer af bær, som også fungerer godt i Waldorfsalat. Der florerer mange forskellige opskrifter på nettet, så der er mange varianter af Waldorfsalat. Start dog med den simple grundopskrift, som smager fantastisk lækkert, og som egentlig ikke har brug for ændringer for at være et stort hit til middagen.

Lav salaten dagen i forvejen og få en mere afslappet fest

En god egenskab ved waldorfsalat er, at den kan laves dagen i forvejen, så du ikke skal stå og bruge tid på at lave salat lige inden middagen eller under et arrangement. Du skal blot sørge for at dække den til, eksempelvis med noget madfilm, og så sætte den i køleskabet, indtil den skal bruges. Derved holder den sig frisk og lækker, som om du lige har lavet den.

Disse retter er waldorfsalat perfekt til

Waldorfsalat passer godt til alle typer kød og er især populær i buffeter, hvor hovedretten typisk består af en steg, waldorfsalat, flødekartofler eller kartofler med sovs, og så eventuelt noget brød til. Nogle kan godt lide at have flere typer kartofler og flere typer salat til. Det er udelukkende en smagssag.

Salaten er fortrinligt godt til det tunge kød såsom glaseret skinke, hamburgerryg, oksesteg og vildt. Den bringer en dejlig let og frisk fornemmelse til måltidet, så det ikke kommer til at føles for tungt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *