Skær ned på madbudgettet

Skær ned på madbudgettet

Du har sikkert læst utallige gode og kreative bud på, hvordan du kan spare penge i din private økonomi. Dette bliver endnu en af dem. Netmediet Scandilån kommer her med nogle fornuftige bud på, hvordan du sparer penge på dét, du køber allermest af: Mad.

Mad er én af de ting, du ikke kan undvære, og det fylder derfor også godt op i de flestes madbudgetter. For mange er det en udfordring, hvordan man skærer ind til benet uden at gå på kompromis med sundhed og næring. Der er dog måder, hvorpå du kan spare rigtig mange kroner uden at gå ned på din kvalitet.

Lav en ugeplan

Hvis du ved, hvad du har tænkt dig at spise i den kommende uge, så er der masser af penge at spare ved at planlægge efter det. Det gør det langt nemmere at foretage dine indkøb, fordi du ved, hvad der skal i kurven. Samtidig kan du overveje, hvad du har brug for af diverse mellemmåltider og snacks, så du undgår de dyre impulskøb, når sulten trænger sig på.

Laver du en ugeplan, så bliver indkøbet oftest også langt billigere, da mange af ingredienserne kan genbruges ved nogle af retterne. Der er ingen tvivl om, at du både sparer tid og penge ved at planlægge dine måltider en smule.

Lav mad til flere dage

Endnu et sted, hvor der er penge at spare, er på mængden af mad, du laver. Det behøver ikke være kedeligt at spise rester, og det er der flere årsager til. For det første er du sikkert vild med den ret, du vælger at lave meget af. For det andet kan de fleste retter piftes op, så de nuanceres en smule. Husk, at du skal køle din mad ned, inden der er gået for lang tid, så den stadig er god de næste dage. En anden fordel ved at lave meget er selvfølgelig, at du måske kan spare dig selv for at smøre madpakke til dagen efter. Et par gode bud på mad velegnet til store portioner kan være kødsauce, pastasalat, kartoffelmos, ris og kylling.

Læs også: Gin feberen har ramt Danmark

Hold dig til din indkøbsliste

Det er altid en god tommelfingerregel at holde sig til det, man har tænkt sig at købe. Går man i supermarkedet på tom mave, kan man nemt komme til at købe en masse, man slet ikke havde brug for. Det samme gælder ofte, hvis man ikke har lavet en indkøbsseddel på forhånd. Sørg derfor for, at du som udgangspunkt kun køber de ting, som du har skrevet ned – eller noget, som kan erstatte dem.

I forlængelse af ovenstående, vil det naturligvis være klogt at tjekke tilbudsavisen ud på forhånd, som måske kan inspirere dig til indkøb, hvor der er lidt at spare. Det er bestemt ingen skam at kigge efter tilbud, og du er langt fra den eneste, som er kommet på de tanker. Er du i tvivl, så kan du kigge rundt, når du står ved de gode tilbud.

Tøm ud en gang imellem

Hvornår har du egentlig sidst tømt fryseren og køleskabet? Tag en uge en gang imellem, hvor du får tømt helt ud i bunden af fryseren, og hvor du tømmer de mange åbne pakker i køleskabet. Der kan ofte komme mange interessante retter ud af at tvinge sig selv til at bruge det, man har. Samtidig kan du måske spare flere hundrede kroner den uge, hvor du får tømt ud og gjort plads. Husk dog lige at tjekke, om dine kød- og mælkeprodukter er blevet for gamle i køleskabet. Du skulle jo nødig få ondt i maven, fordi du sparer penge.

Vi anbefaler også nyheder fra https://pressekontakt.dk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *