Rottebekæmpelse

Rottebekæmpelse

Mange mennesker oplever hvert eneste år at stifte bekendtskab med en uindbudt husgæst der som en tyv i natten sniger sig ind i vore hjem, og gør sig det behageligt i huset mørke kroge uden at bede om tilladelse.

Rotten har altid været en velkendt del af mennesket daglige liv, især i forgange tider hvor forholdet mellem rotte og menneske var noget tættere end det er i det moderne samfund. I dagens Danmark har den lille gnavers dårlige omdømme betydet at rotten er blevet et hadet og frygtet skadedyr, vis eneste reelle fjende er rottebekæmpelse udført af professionelle eksperter – Mere information her.

Hvorfor er vi bange for rotter?

I Danmark plages både by og landmiljø af 2 hovedgrene i rattus genusen, disse to rottevarianter er kendt som Rattus norvegicus og Rattus Rattus, eller i almen tale “den brune rotter” og “den sorte rotter”.
Disse 2 gnavere er begge fascinerede væsner med en spændende levevis og en uovertruffen evne til at overleve selv på steder hvor andre dyrearter ikke kan overleve. Desværre er disse unikke skadedyr dog ofte en ubehagelig plage for menneskene omkring dem, og kan være svære at slippe af med, når først de er flyttet ind.

Rotter er opportunistiske overlevere, hvilket er en af de primære grunde til at de ofte opsøger mennesker. Mennesker giver, ganske ufrivilligt, rotter alt de behøver for at overleve; I nogle tilfælde betyder dette et enormt selvopfyldende foderkammer, hvor de har fri adgang til al den næring de kunne ønske sig, mens det for andre rotter betyder fri adgang til et uigennemtrængeligt menneskeskabt fort, hvor de ikke blot er i sikkerhed fra rovdyr, men også får et dejligt varmt sted at leve.

Rotternes uindbudte nærvær alene er dog ikke hvad der har gjort dem til et frygtet skadedyr; Det er derimod de sygdomme rotten bærer på der har skabt denne kulturelle frygt, idet rotterne med deres blotte tilstedeværelse udgør en smittefarer for både mennesker og husdyr.

Vilde rotter kan bærer på et enormt antal sygdomme, og har opnået sit horrible ry ved at være en af hovedårsagerne til spredning af pesten og den sorte død. Disse sygdomme er heldigvis ikke en trussel i nutidens samfund, men rotter kan stadig være smittebærer af en lang række sygdomme der stadig plager menneskeheden på et globalt niveau, såsom salmonelle, og kan sprede disse sygdomme til mennesker gennem efterladenskaber, tis, eller ved at sprede lopper inficeret med disse sygdomme i huset, der dernæst kan smitte de menneskelige beboere gennem bid.

Tegn på rotter?

Rotter er ofte ikke stille naboer, og er ikke de mest renlige værelseskammerater heller; Det er derfor vigtigt at man reagerer med det samme, hvis man finder tegn på uindbudte husgæster.

Ofte vil rotter kunne høres som sagte trin henover loftet om natten, piben i væggene eller hæse skrig når de slås om territorier. Rotters efterladenskaber og tis kan også være et klart, og ofte ildelugtende tegn på pelsede roomies.

Det er dog ikke kun i huse man finder rotter, professionel hjælp bør også søges hvis man finder tegn på rottegange i haven eller hønsegården.

Rottebekæmpelse er simpelt og effektivt, og tilpasses ofte ejernes egne behov. Oftest er der tale om rottefælder med gift, gemt bar et smalt gitter rotterne kan klatre igennem, der holder andre husdyr (såsom katte eller høns) ude

Vi anbefaler også nyheder fra http://forretningsnyheder.dk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *