Har du styr på juletraditionerne? Læs her

Har du styr på juletraditionerne? Læs her

Julen er en højtid med rigtig mange traditioner. Den enkelte familie har ofte også sin helt egen måde at fejre jul på. Hvis du er kommet i et fast parforhold og har fejret jul sammen med svigermekanikken for første gang, så har du nok undret dig over, hvordan det er, de fejrer jul.

Vores traditioner omkring julen er nærmest indgroet i vores DNA. Der er dog en del ting, som vi alle stort set gør. Der kommer her derfor tre ting, som du kan være ret sikker på, at der bliver udført uanset om du holder jul med dem, som du plejer, eller om du skal holde jul med svigerfamilien.

Den lækre julemiddag

Julemiddagen. Julemiddagen er meget traditionel. Her skal der flæskesteg på bordet. Uden flæskesteg, er det ikke en rigtig julemiddag. Langt de fleste vælger også at tilføje en sprød juleand. Juleanden skal gerne være stor, stegt i ovnen eller på grillen og have den lækre genkendelige smag, der kommer, når anden er klargjort med svesker og madæbler, inden den kommer i ovnen. Det er et kæmpe arbejde at lave juleand – og julemiddagen i det hele taget, men den er helt sikkert også besværet værd.

Som tilbehør kommer de hvide kartofler og de lækre, søde brunede kartofler. Rødkålen må heller ikke glemmes. Denne må gerne være opvarmet med et lille skvat andefedt, så den smager ekstra meget af jul. Nogle bruger også at spise franske kartofler til julemiddagen. Som drikkelse hører et godt glas rødvin og måske sodavand til børnene. Der kan altid nydes en nisseøl eller to – både under madlavningen og efter middagen.

Spændende pakkeleg

Pakkeleg. Pakkeleg er simpelthen bare et must til julen. Langt de fleste kommer til at spille pakkeleg på et eller andet tidspunkt i løbet af julen, men hos mange er det en tradition at spille pakkeleg, mens julemaden er i ovnen. Har du familie, der kommer langvejs fra, så er det en god måde at udnytte tiden på til hygge, mens der laves julemad. Derved kan kokken gå til og fra maden, og så kan sidemanden altid rasle med terningen, hvis kokken skal se til maden.

Husk at mikse godt mellem de gode gaver og snydegaverne! De klassiske snydegaver er ting som toiletbørster, toiletruller og ting, som man egentlig godt kan bruge, men som ikke er så fede at vinde. Så gælder det om at pakke dem så godt ind, at man ikke kan se, hvad det forestiller. Og så skal der naturligvis være nogle hyggelige gaver – eksempelvis julepynt, og noget til den søde tand (for det er der jo ikke ret meget af i julen. Ironi kan forekomme)

Den smarte julesweater

Husk den smarte julesweater. Det er bare så hyggeligt at sidde med en fed julesweater på, der bare spreder god julestemning. Nu om dage kan man få de mest fancy julesweaters. Der findes sweaters med både lys og lyd – du kan have en julesweater på, der spiller en hel julemelodi! Julesweateren er tidspunktet, hvor det ikke gælder om at se pæn ud, men hvor man bare kan tillade sig at klæde sig skørt ud. Læs mere om dem på julesweater.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *